Roliga E-sport spel!

Det finns en massiv variation av e-sport spel där alla typer av spelare får sin beskärda del. En av de mest populära kategorierna inom e-sporten är förstapersonskjutarspel, med titlar som Counter Strike: Global Offensive och Call of Duty som två av de största titlarna i industrin.

Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) spel

Yttligare en otroligt populär genre är MOBA, även känt som Multiplayer Online Battle Arena. Denna genre har attraherat miljontals spelare världen över. De två största titlarna är League of Legends av Riot Games och Dota 2 av Valve.

Realtidsstrategi

Den tredje stora kategorin inom e-sporten är realtidsstrategispel, även kallat RTS. De mest populära titlarna inom denna genre är Starcraft 2 och Warcraft 3. Det är inom denna grupp av e-sport som man finner bland de mest hängivna, talangfulla och erfarna spelarna som föredrar att spela mer tävlingsinriktat.

PC och Konsol

I sitt tidigaste skede så spelade man e-sport spel endast på datorer, med titlar som det ursprungliga Counter Strike och Quake som lyckades samla till sig stora samlingar av följare. Dock så har det under de senaste åren vuxit fram inom e-sporten en skiftning mot konsolspel. Många av dessa spelare föredrar att spela på konsol på grund av dess enkelhet som Halo och Super Smash Brothers. Många av dessa spelare tycker också om komforten ifrån att sitta i en soffa. Generellt sett så ligger majoriteten av de mer tävlingsinriktade bland PC spelare och så gör även e-sport spelen. Utgivarna brukar inte låta konsolspelare utmana och spela med dem som är på PC.